Via de Rotterdamse weg kom je zo de wijk in. Het park zal dan direct in het oog springen, daar is ruimte voor een potje voetbal of een gezellige picknick. Tenminste, wanneer je met de fiets of auto bent. Wanneer je over water aankomt, zal je waarschijnlijk gebruik hebben gemaakt van de aanlegsteiger aan de Schie. Aan het park grenzen woningen waarbij de ruimte op de begane grond gebruikt kan worden voor een kantoor of praktijk aan huis. Meer richting het water van de Nieuwe Haven komen studentenwoningen met daaronder deelkantoren. Vervolgens komen er verschillende kleinere blokken met starterswoningen en juist grotere appartementen en eengezinswoningen aan een hofje. In combinatie met een uitbreiding van Ocatube, de aanlegsteiger aan de Schie en de stek van roeivereniging Haga, een aantal winkels en horecagelegenheid zal een levendige kleurrijke buurt ontstaan.  

 

Het plan


Woningtypen

Een combinatie van twaalf gebouwen, waarvan enkelen met elkaar verbonden zijn, zorgt voor een speels ensemble aan het water van de Schie.

Nieuwe Haven bestaat uit een totaal van 342 woningen. Een verzameling van eengezinswoningen, appartementen, studio’s en penthouses zorgt voor woonkansen voor onder andere starters, jonge stellen en gezinnen. Daarnaast ontstaat er ruimte voor een nieuw clubhuis voor roeivereniging Laga, komen er commerciële ruimten met onder andere kantoor- en werkplekken en krijgt Octatube een nieuwe bedrijfsruimte.


Mobiliteit

Omdat niet iedereen de wens en behoefte zal hebben een eigen auto te bezitten komt er tevens een mobiliteitshub. Bij de ontwikkkeling van deze nieuwe buurt wordt er veel waarde gehecht aan groen en duurzaam wonen. Zo kun je een beetje ontsnappen aan de drukte van de stad in het park én kun je zonder zorgen erop uit, ook als je geen auto bezit. Als bewoner van de Nieuwe Haven is een eigen auto in principe eigenlijk niet nodig en kan je gebruik maken van een mobiliteitshub. Zowel in de hub als op straat staan 16 deelauto’s voor je klaar. Nooit meer omkijken naar het onderhoud, nooit meer naar de garage voor de bandenwissel. Zo heb jij altijd een auto tot je beschikking wanneer jij dat nodig hebt, zonder de vaste lasten en zorgen. Bovendien rijdt je zo duurzaam elektrisch en betaal je alleen bij het gebruik.