17 april 2024
Geplaatst door TeamNieuweHavenDelft

Waar de nieuwbouw van Nieuwe Haven in Delft nog even op zich laat wachten heeft onze buur Octatube, een toonaangevend bedrijf in architectonische innovatie, eind vorig jaar zijn splinternieuwe kantoor en productieruimte betrokken. Octatube is hiermee klaar om nog minstens 40 jaar gedurfde architectonische concepten te realiseren met hun innovatieve oplossingen.

In het nieuwe gebouw komen de teams van engineering en vakmanschap samen, waardoor zij nog nauwer kunnen samenwerken aan projecten. Het bedrijf benadrukt dat het samenzijn van alle Octanen onder één dak heeft geleid tot zeer korte communicatielijnen, wat de efficiëntie ten goede komt.

Het gebouw zelf is een showcase van het open en samenwerkende karakter van Octatube, met tal van ruimtes om ontmoetingen te faciliteren en samenwerking te bevorderen. Opvallend zijn de grote glazen gevels die de productieruimte openstellen naar de straat, waarbij Octatube de buitenwereld een inkijkje geeft in de wereld van staal- en glasarchitectuur. De glazen gevels grenzen straks aan de plantage van de Nieuwe Haven. Belangrijk is dat het gebouw is ontworpen met het oog op toekomstige veranderingen. Het is flexibel en kan zich aanpassen aan veranderend gebruik en groei.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Octatube: www.octatube.nl.