12 juni 2023
Geplaatst door TeamNieuweHavenDelft

UPDATE: de openingstijden van Nieuwe Haven tijdens de safari zijn van 12.00 uur tot circa 16.30 uur.

Aan de oevers van de Schie ontstaat een nieuw deel van de stad. Een plek waar je kunt werken, wonen en ontspannen. Het Schieoevers-gebied is in beweging en blijft steeds ontwikkelen. De bedrijven en organisaties in het gebied laten dit graag aan je zien tijdens de 3e editie van de Schieoevers Safari op zaterdag 17 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

Zoals je wellicht al wel weet is Nieuwe Haven onderdeel van het grotere gebied Schieoevers: een heel nieuw stuk Delft. Tijdens de Schieoevers Safari kun je tevens kennismaken en genieten van alles wat Schieoevers te bieden heeft! Allerlei bijzondere bedrijven openen hun deuren. Deze bedrijven van de toekomst laten zien wat zij doen en maken. Bezoekers kunnen op deze dag ook genieten van kunst en cultuur, ontspannen en recreëren aan de oevers van de Schie of elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Verder is er meer informatie over verschillende projecten, waaronder Kabeldistrict en dus ook Nieuwe Haven.

Meer weten? Kijk op www.delft.nl/schieoeverssafari 

Ontmoet het projectteam van Nieuwe Haven bij Octatube

Wil je meer weten over Nieuwe Haven en de voorlopige plannen, kom dan langs en laat je informeren. Je vindt ons dit jaar bij Octatube, direct gelegen naast de projectlocatie van Nieuwe Haven.
Adres: Rotterdamseweg 200

Voortgang

Wellicht heb je op de website van Nieuwe Haven al gelezen dat er vertraging is ontstaan. Er zijn diverse beroepen en bezwaren ingediend op het bestemmingsplan. De behandeling hiervan is later dit jaar. Ook zijn we met de aannemer in gesprek om te kijken naar de haalbaarheid van de verschillenden deelplannen. Met de overige verkoopvoorbereidingen is de verwachting dat niet eerder dan medio 2024 de eerste woningen in verkoop worden gebracht.

En nu?

Door de opgelopen vertraging ontvang je de komende tijd minder updates  dan dat je van ons gewend bent. Er zijn ook nog geen woningplattegronden koopsomindicaties beschikbaar. Achter de schermen werken we verder aan de plannen voor deze prachtige nieuwe wijk voor Delft, die voor een mooi aantal woningen zal zorgen. Zodra er duidelijkheid is over de uitspraak van de Raad van State informeren we je graag met een update, wellicht kunnen we dan ook meer duidelijkheid geven over het proces en de planning.

Graag tot ziens op 17 juni

Ondanks de vertraging vertellen we  zaterdag 17 juni graag meer over de status van Nieuwe Haven en deze fantastische woonplek. Ook zijn we benieuwd naar uw woonwensen! Graag tot ziens bij  Octatube.